Asistență POS Retail

Avem trei niveluri de suport IT care se vor potrivi nevoilor dvs. de afaceri. Lasă-ne să fim partenerul tău tehnologic de încredere!

Vă putem gestiona infrastructura prin aplicarea soluțiilor noastre IT

Prezentarea serviciului POS Retail

Găsirea partenerului potrivit de servicii de asistență POS înseamnă să găsiți unul care să ofere o gestionare completă a ciclului de viață pentru sistemul dvs. de vânzare cu amănuntul, cu o echipă de asistență activă și personală. Un partener care vă poate ajuta să vă depanați problemele și să ia măsuri educaționale pentru a vă ajuta să navigați mai bine în POS-ul în viitor, astfel încât ambele părți să poată lucra spre obiective comune pe măsură ce afacerea dvs. se extinde.

Reparații și întreținere hardware POS

Dacă hardware-ul dvs. POS trebuie reparat, serviciul nostru de asistență POS de vânzare cu amănuntul oferă expertiză tehnică este partenerul dvs. potrivit, deoarece am stabilit parteneriate cu:

IBM
NCR
ELO
BAR
HP
Și un alt producător de frunte

Serviciul local de tehnicieni de teren

OxygenTech oferă clienților noștri o acoperire locală a serviciului de asistență POS de vânzare cu amănuntul. Tehnicienii noștri pot fi trimiși în orice moment înștiințări la adresa locației dvs. de vânzare cu amănuntul, serviciul nostru de asistență la fața locului poate fi adaptat pentru a îndeplini programul local de deschidere al locațiilor dvs. de vânzare cu amănuntul.

Oferim asistență POS de înaltă calitate pentru a le permite comercianților să profite la maximum de sistemul lor POS. Tehnicienii noștri de asistență au cunoștințele, abilitățile, pregătirea și experiența practică de care aveți nevoie pentru a remedia orice problemă legată de punctul de vânzare, fie că este vorba despre o imprimantă de chitanțe defectuoasă, un cod de eroare pe terminalul dvs. sau o întrerupere a sistemului complet.

Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de ajutor, nu ezitați să ne contactați la 031 4100 600

Întrebări Obișnuite

Cu abonamentul lunar, veți beneficia de asistența noastră Service Desk atunci când aveți nevoie de ajutor instant. Când aveți întrebări și aveți nevoie de răspunsuri imediat, echipa noastră 24/7 Service Desk acționează ca un singur punct de contact pentru a oferi atât suport reactiv, cât și administrativ pentru sarcinile de rutină.
Când trimiteți un ticket, va trebui să trimitem un tehnician la locația specificată de tine. Timpul necesar tehnicianului pentru a rezolva problema solicitată este facturat la oră.
Serviciul de asistență IT vă oferă acces instantaneu la platformă și vă permite să trimiteți tickete. Este ideal pentru o cerere sau un proiect unic, permițându-vă să solicitați cu ușurință un tehnician să fie expediat la fața locului.
Angajăm doar profesioniști calificați și cu experiență pentru a ne asigura că oferim clienților noștri soluții și servicii ITde calitate.
Adăugăm permanent servicii și locații noi în portofoliul nostru. Dacă un oraș nu este încă disponibil, vă rugăm să ne contactați și vom lucra cu dvs. remote pentru a rezolva problema solicitată.
OxygenTech a prevăzut așteptările și cerințele dvs. de servicii IT și generează automat acordul de service IT ca document legal. Odată semnat digital, se transformă în contract de servicii IT pentru a asigura transparența și un proces automat de facturare.
Securitatea datelor tale este prioritatea noastră. Platforma OxygenTech cuprinde ingineri la nivel local, dar fiecare client are un profil de utilizator dedicat cu acces exclusiv la date.
Anularea este efectivă la sfârșitul perioadei curente de abonament. Pentru Planul anual, anularea este efectivă la sfârșitul anului pentru care ați plătit. Pentru planul lunar, anularea este efectivă la sfârșitul lunii pentru care ați plătit.
Asistență IT pentru Afaceri Mici și Mari

Servicii IT pentru succesul afacerii tale

Propunerea noastră de helpdesk dedicat este dotarea cu ingineri concentrați pe un singur client. Avantajele helpdesk-ului dedicat OxygenTech includ: cunoașterea profundă a infrastructurii și mediului tău de lucru.

    Cere o oferta

    Echipa noastră de ingineri certificați și personal IT este gata să vă ajute să vă mențineți afacerea IT în siguranță și să vă asigurați continuitatea procesului de business.